Welkom lente !
Immo Willems Thuis in vastgoed
Immo Willems Thuis in vastgoed
Immo Willems Thuis in vastgoed

Thuis in vastgoed

Immo Willems staat voor vastgoed met een  !

Beste vrienden allemaal,

We kunnen er niet om heen, de noodzakelijke maatregelen tegen Corona.
Eén en ander impliceert in ons geval dat elke fysieke locatie, waaronder uiteraard ons kantoor, diende te sluiten.
Alle afspraken worden opgeschort.

U kan ons nog wel bereiken via mail: info@immowillems.be of op het nummer 0495 54 11 03.  We zullen trachten u zo duidelijk mogelijk te woord te staan, in het achterhoofd houdende dat bezoeken NIET mogelijk zijn.

Samen met jullie hopen we dat deze toestand snel mag veranderen.

Stay strong, stay safe, take care.

Graag tot gauw.

Maarten Willems, Zaakvoerder.
BIV 501 005 

Nieuwsflash van het BIV, ons beroepsinstituut:

Plaatsbezoeken niet toegestaan (voor niemand!)
De laatste dagen lazen we samen soms heel wat verwarrende en tegenstrijdige berichten in de media, waaruit bleek dat er voor particulieren die hun woning te koop stelden en huisbezoeken organiseerden, andere regels van toepassing waren dan voor vastgoedmakelaars. Onaanvaardbaar natuurlijk! Voor onze sector was het cruciaal dat particulieren en professionelen op dezelfde lijn werden gezet. Dat is nu het geval.

In FAQ 7bis van het crisiscentrum van 24/03, 22u45 die we deze ochtend mochten ontvangen, wordt de vraag gesteld: Kunnen activiteiten met betrekking tot de woningmarkt (zoals huisbezoeken door immomakelaars, de controle van de gemeentelijke dienst grondgebiedzaken, …) nog plaatsvinden?

>> "Neen, een huidige verkoop mag worden afgerond, maar nieuwe verkoopprocedures mogen momenteel niet worden georganiseerd."

We concluderen hieruit dat er een totaalverbod geldt voor iedereen: de particulier, de vastgoedmakelaar, de notaris…

We lieten onze tevredenheid met deze scherpstelling van het crisiscentrum ook blijken in de pers:

"Het BIV is tevreden met de bevestiging van het crisiscentrum dat niemand nog plaatsbezoeken mag organiseren. Dat vinden we een goede zaak, want de bescherming van de volksgezondheid is op dit moment het allerbelangrijkste en moet dus ook primeren. De afgelopen dagen was er onduidelijkheid waarbij men kon verstaan dat er voor particulieren andere regels golden dan voor vastgoedmakelaars omtrent plaatsbezoeken. Het is cruciaal dat er een totaalverbod komt met het oog op de bestrijding van het virus, want bij een klassiek plaatsbezoek kom je in contact met andere personen en gaat het bovendien om een niet-essentiële verplaatsing. Maar nu geldt er dus een totaalverbod voor iedereen: voor de vastgoedmakelaar, de particulier en de notaris." Stefaan Leliaert, voorzitter BIV.
Nieuwe virtuele bezoeken: neen!
Filmpjes die je de afgelopen weken of dagen nog hebt gemaakt, mag je uiteraard behouden, maar het is verboden om nog nieuwe opnames te maken. Gisteren vond er trouwens een sectoroverleg plaats waar een representatieve groep van vastgoedactoren, het Nederlandstalige Bureau van het BIV en beroepsorganisatie CIB aanwezig was. Alle partijen onderschreven daarbij dat nieuwe virtuele plaatsbezoeken niet meer kunnen. Het gaat hier immers om een niet-essentiële verplaatsing die bijgevolg niet toegelaten is!
Nieuwe foto's nemen of laten nemen: neen!
Dezelfde logica geldt voor het nemen of laten nemen van foto's. Heb je de afgelopen periode nog foto's genomen? Behoud en gebruik ze dan. Maar nieuwe foto's nemen of laten nemen kan niet meer! Zelfs de professionele fotografen mogen van hun eigen beroepsorganisatie geen foto's meer nemen, noch in hun studio's, noch op locatie. Een bijkomend argument dus om het zelf ook niet te doen. Doe je het toch, dan is dit op eigen risico.

Waardebepalingen
Geregeld kregen we de vraag van vastgoedmakelaars of ze nog waardebepalingen mochten uitvoeren. Ook hier is het antwoord neen! Dit wordt niet aanzien als een essentiële verplaatsing en is bijgevolg niet meer toegelaten.

 

 

Blijf op de hoogte

Bent u op zoek naar een nieuwe woonst? Schrijf u hier in en blijf als eerste op de hoogte van onze laatste nieuwe panden die overeenstemmen met uw zoekcriteria.

Schrijf je nu in

Jouw woning ook verkopen/verhuren? Contacteer ons